'IEDEREEN IS VAN DE WERELD' KRIJGT EEN NIEUW LEVEN
Het iconische nummer van Thé Lau is ingezongen door 14 artiesten, onder wie Paul de Munnik, Lange Frans, Claudia de Breij en Typhoon. Het is een versie voor het goede doel: noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Het initiatief voor de actie kwam van actrice/zangeres Hadewych Minis, die graag een bijdrage wilde leveren aan de vluchtelingenhulp. Samen met stichting Vluchteling en Marijke Lau, de weduwe van de frontman van The Scene, werd het project opgezet.

Maandag waren in de voormalige Bethlehemkerk in Amsterdam de laatste opnames. Thé Lau, die vorig jaar overleed aan kanker, is zelf ook nog te horen op de single, de eerste regel is van zijn stem. Daarna zijn ook nog onder anderen Paskal Jakobsen, Iris Kroes, Angela Groothuizen, Aïscha Traïda, Barbara Straathof en Barry Hay te horen.

De nieuwe versie van 'Iedereen Is Van De Wereld' moet eind mei beschikbaar zijn via iTunes. De opbrengst gaat via stichting Vluchteling naar de noodhulp voor de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. "Een mooi doel," vindt Claudia de Breij, die maandag de zin Dit is voor degenen die je overal herkent inzong. "En een perfect nummer. Want iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen... daar valt door niemand iets tegenin te brengen."

Op 18 juni speelt een deel van de artiesten onder begeleiding van de overgebleven leden van The Scene het nummer live bij de Cruise Terminal in Rotterdam, als aftrap van de Nacht van de Vluchteling (www.nachtvandevluchteling.nl).

LIVE ALBUM THÉ LAU ‘1998 / 2008′ DIGITAAL BESCHIKBAAR
Het live album ‘1998 / 2008′ van Thé Lau is vanaf nu digitaal beschikbaar. De eigen beheer-uitgave is nooit in de winkel verkrijgbaar geweest; de CD werd alleen bij de concerten van Thé Lau verkocht.

Het ‘2008’ live album bevat hoogtepunten uit drie theaterprogramma’s van Thé Lau: ‘Tempel Der Liefde’ met toetsenist Jan-Peter Bast en tangostrijkkwartet Pavadita, ‘Iedereen Is Van De Wereld’ met blaasorkest De Volharding, en soloprogramma ‘Solissimo’ – vier songs uit elk programma.

Naast deze greep uit 2008 bevat het dubbelalbum ook het volledige live album ‘1998’ (met Dante Boon op toetsen), dat Thé Lau’s solo-debuut markeerde.

Het 20 tracks tellende dubbelalbum ‘1998 / 2008 Live in het Theater’ is via Greytown Recordings beschikbaar op onder meer iTunes / Apple Music, Spotify, Deezer en Google Play.

THÉ LAU OVERLEDEN
AMSTERDAM – Thé Lau is gisteravond thuis in Amsterdam overleden. Hij was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. De zanger, muzikant, componist en schrijver is 62 jaar geworden.

Thé Lau werd bekend als zanger en gitarist van The Scene met liedjes als 'Blauw', 'Open' en 'Iedereen is van de wereld'. Met de band vierde hij grote successen in het Nederlandse en Belgische club- en festivalcircuit. Daarnaast bracht hij ook solomateriaal uit en tourde langs theaters. Samen met Lange Frans scoorde hij de nummer-1-hit 'Zing voor me' en het afgelopen jaar bracht hij het soloalbum Platina Blues uit, dat ook in een Engelstalige versie verscheen. Naast zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk (2006) en Juliette (2014). Deze zomer zal nog een verhalenbundel verschijnen, De grote vakantie, waaraan hij tot het laatste moment met veel plezier heeft gewerkt.

Vorig jaar werd bekend dat Thé Lau ongeneeslijk ziek was. Na de bekendmaking nam hij afscheid van zijn publiek met een optreden op Pinkpop en uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall (Amsterdam), Lotto Arena (Antwerpen) en Ancienne Belgique (Brussel). Het project Platina Blues kwam ook uit op film, die werd vertoond op het Nederlands Film Festival en op het Gent Film Fest. In maart van dit jaar ontving Thé Lau een Edison voor zijn gehele oeuvre en stond hij nog twee weken op de planken in Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Ilja Leonard Pfeijffer, Gustaaf Peek en Dimitri Verhulst, in het kader van The Pursuit of Happiness.

Het was een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten.


THÉ LAU KOMT MET ENGELSE VERSIE 'PLATINA BLUES'
Het album ‘Platina Blues’ van Thé Lau is vandaag in een Engelse versie verschenen. Thé Lau heeft het succesvolle solo-album onlangs opnieuw ingezongen in het Engels, dit na vraag vanuit het buitenland naar het bijzondere project.

Het album ‘Platina Blues’ kwam vorig jaar binnen op de zevende plaats van de albumchart en werd het meest succesvolle album van de zanger. Thé Lau schreef het album tijdens zijn behandeling tegen kanker. Het album beschrijft een nacht in Kamer 10 van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het album werd afgelopen jaar ook verfilmd en was te zien op het Nederlands Film Festival. De film en de ‘making of’ ervan zijn vanaf nu, in het Engels en Nederlands, gratis te bekijken via www.platinablues.nl en ons YouTube-kanaal.

De Engelse versie van het album is vertaald uit het Nederlands door David Colmer. Thé Lau: “Vanuit fans in het buitenland en media kwamen het laatste jaar verschillende verzoeken voor een Engelse versie. Aangezien ik nog nooit in het Engels gezongen heb, leek me dat wel een bijzondere uitdaging. Ik hoop dat het album en de film vertrouwen en hoop geeft aan mensen in het buitenland die hetzelfde lot hebben getroffen als ik.”

De Engelse versie ‘Platinum Blues’ is vanaf nu als iTunes-download en Spotify-stream verkrijgbaar.

EDISON OEUVREPRIJS VOOR THÉ LAU EN THE SCENE
Gisteren kregen Thé Lau en The Scene in Amsterdam de Edison-oeuvreprijs uitgereikt! Uit het juryrapport:

“De oeuvreprijs is de prijs voor de optelsom van een loopbaan, een optelsom die meer is dan de losse albums die samen het oeuvre vormen. In het geval van Thé Lau is dat zonder meer het geval. Zijn oeuvre behelst zowel albums met zijn band The Scene, als een verzameling solo-albums. Onder die albums van The Scene bevinden zich regelrechte klassiekers in de Nederpop, zoals “Blauw” en “Open”, beide ook onderscheiden met een Edison. Er staan nummers op die nu nog steeds, jaren na data, festivalweides doen opveren. Maar ook de platen die minder commercieel succes opleverden, zoals het zeer fraaie “Marlene”, kenmerkten zich door diezelfde combinatie van melodieuze en tekstuele, vaak zelfs ronduit poëtische zeggingskracht. Het zijn ook albums in de klassieke zin van het woord: geen verzameling losse nummers, maar een geheel waarin al die nummers op hun plek vallen en hun eigen rol hebben. Op Lau’s solowerk klinkt de schríjver Thé Lau nog sterker door. Albums als “God van Nederland” en “Tempel der Liefde” zijn prachtige demonstraties van een zeldzaam herkenbare stem, eigen toon en precies vocabulaire. Des te knapper dat het Lau is gelukt om aan dat enorme en rijke repertoire nog een hoogtepunt toe te voegen: zijn meest recente album “Platina Blues”. Niets minder dan een meesterwerk; een filmische, spannende, soms levenslustige en dan weer grimmige optelsom van alles dat Lau één van de meest markante karakters in de Nederlandse popmuziek maakt.”

TV-UITZENDING THÉ LAU: HET VERHAAL & AFSCHEIDSCONCERT
Woensdagavond 17 december staat NPO 3 in het teken van Thé Lau, de voorman van Nederlandse rockband The Scene. In het 105 minuten durende programma Thé Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert staat de ongeneeslijk zieke zanger centraal.

De avond start om 20.25 uur met Het verhaal van Thé Lau. Vrienden, familie en collega-artiesten vertellen hierin het bijzondere verhaal van de zanger. Hoe begon zijn carrière, hoe ervaarde hij het succes van The Scene en hoe gaat hij om met het naderende einde? Het tweede deel van de avond is ingeruimd voor het afscheidsconcert dat The Scene op 17 juni 2014 gaf in het HMH in Amsterdam. Nog een keer komen de klassiekers voorbij als Blauw en Iedereen is van de Wereld. Lau en de andere leden van The Scene worden op het podium onder meer bijgestaan door de artiesten Paskal Jakobsen, Lange Frans en Jacqueline Govaert.

In Het verhaal van… wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met de naasten. Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl.

'JULIETTE' GENOMINEERD VOOR MOOISTE BOEKOMSLAG
Thé Lau's roman 'Juliette' is genomineerd voor de verkiezing voor mooiste boekomslag van het jaar bij Libris. Stemmen kan via: http://www.libris.nl/mooiste-boekomslag

'JULIETTE: EEN LIEFDE IN SNAPSHOTS'
Thé Lau heeft een nieuwe roman uit: 'Juliette: Een Liefde in Snapshots'. Robbie Morris wil weg uit het kunstenaarsdorp Bergen, dat leeft op roddel, achterklap en jaloezie. Op een feest ontmoet hij de oogverblindende fotografe Juliette. Samen trekken ze naar Amsterdam, waar Robbie als tekenaar gaat werken voor de grootste krant van Nederland, onder de hoede van de flamboyante verslaggever Breukhout. Eindelijk leeft Robbie het leven zoals hij dat zich altijd droomde. Maar de verlokkingen van dat leven blijken ook een keerzijde te hebben. Juliette is een bitterzoete coming of age-roman over het verlangen naar iets groters, en de prijs die je daarvoor betaalt.


'PLATINA BLUES' - DE FILM
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de verfilming van Thé Lau's 'Platina Blues'. Deze film zal op donderdag 25 sepember om 18:00 uur in première gaan op het Nederlands Film Festival, in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Zie ook www.platinablues.nl.

'PLATINA BLUES'
Vrijdag 13 Juni verscheen het album ‘Platina Blues’ van Thé Lau. Een bijzonder muziekstuk dat zijn recente ervaringen in het ziekenhuis beschrijft. Tom Barman, voorman van dEUS, mocht het album onlangs al horen en beschreef het als “Pakkend, bloedmooi, uitstekend gedoseerd. Ik denk dat het een meesterwerk is.” Thé Lau zelf schreef het volgende over het album:

“Platina Blues is een muzikale droomreis. Het stuk, een ostinato van 40 minuten, speelt zich af tussen 1u en 6u ‘s nachts in kamer 10 op de vijfde etage van een ziekenhuis. De dromer kijkt door een raam vol regendruppels uit over de stad en wordt, gekoppeld aan een morfine-infuus meegesleept in een roes waarin hij door engelen wordt toegezongen, een dwaallicht volgend, het ziekenhuis uit sluipt en door troosteloze buitenwijken, verlaten weiden, donkere bossen en langs kolkende rivieren rondzwerft tot aan de top van een berg waar hij, boven de wolken en beschermd door het licht van de maan aan zijn vervolger, de ‘kale haveloze dood’, zal ontsnappen. Zal het lukken? Zijn dromen zijn ‘verboden voor de dood’, maar of die er ook zo over denkt…”

Bestel ‘Platina Blues’ nu via bol.com, thelau.merchandise-entertainment.com of digitaal via
iTunes.

AFSCHEIDSCONCERTEN / EXTRA SHOW IN VLAANDEREN
De twee afscheidsconcerten die Thé Lau / The Scene nog gepland had, op 17 juni in Paradiso Amsterdam en op 21 juni in de Brusselse AB, waren in een mum van tijd volledig uitverkocht. In verband met de overweldigende vraag naar kaarten is de laatste Nederlandse show verplaatst van Paradiso naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. In Vlaanderen blijft de show in de Brusselse AB staan, maar er komt een extra concert op zaterdag 14 juni in de Lotto Arena.

THÉ LAU/THE SCENE NEEMT AFSCHEID OP PINKPOP EN IN PARADISO EN AB BRUSSEL
De Nederlandse band The Scene stopt ermee. De band rondom oprichter en frontman Thé Lau speelt alleen nog op 7 juni Pinkpop en geeft de allerlaatste twee concerten op 17 juni in Paradiso in Amsterdam en op 21 juni in de AB.

Het afscheid is noodgedwongen omdat Thé Lau onlangs te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer zal leven. De zanger en schrijver van ondermeer ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Open’ en ‘Blauw’ heeft al enige tijd kanker. Thé Lau legt momenteel de laatste hand aan het muziekstuk ‘Platina Blues’ dat binnenkort te beluisteren is, en aan een grote roman die zal verschijnen bij Lebowski Publishers.

Thé Lau: “Het vervelende met kanker is dat je geen zekerheid hebt, maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren. Ik ben blij dat het me nog gegund is om het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso en in de AB.”