Thé Lau - Hemelrijk (2004)

Afbeelding: Thé Lau - Hemelrijk (2004)
Bestelnummer: Uitgeverij Vassallucci; ISBN 90 5000 5411.
Releasedatum: 1 Februari 2004.
Achterflap:

Thé Lau (1952) is geboren in Bergen, Noord-Holland. Hij debuteerde met de verhalenbundel 'De Sterren Van De Hemel', die in 2000 het licht zag. 'Hemelrijk' is zijn eerste roman.

Het leven... dát duurt pas eindeloos... Huize Hemelrijk wordt bewoond door de bejaarde Casper en Hester, die na een bewogen leven hun dagen doorbrengen in nog slechts enkele ruimten van het majestueuze maar deels vervallen huis. Het opgroeien in een kleine, veelal kunstzinnige gemeenschap, een jeugdliefde die een enige grote liefde wordt en zomaar op een dag verdwijnt, de in allerlei gedaantes terugkerende rivaliteit met een iets oudere jongen uit het dorp, de liefde van de vader voor de zoon, het in toenemende mate haperende geheugen... in een web van gesprekken, dromen, flashbacks en herinneringen krijgt het leven van Casper Hemelrijk gestalte.

'Hemelrijk' is een in sobere, roerende stijl geschreven levensdrama van een gepassioneerd man, deels verteld vanuit de blik van de jongeman die trouw de boodschappen voor het echtpaar doet, de tuin aanharkt en luistert naar de humorvolle en inmiddels vaak verwarde woorden van de oude man, deels vanuit de held zelf. 'Hemelrijk', het romandebuut van Thé Lau, staat vol scherpe observaties en levensechte dialogen, en is een met veel compassie verteld verhaal over (verloren) liefde, de geneugten des levens, ouderdom en de (letterlijk) naderende dood.

Recensies: Klik hier.